Vinkkejä ulkomaan risteilyille

Jos halajat kotimaan vesistöjä edemmäs – vaikkapa Välimerelle tai Karibian alueelle – on risteily jälleen varteenotettava vaihtoehto ja jos kotimaasta löytyykin runsas valikoima erilaisia risteilyvaihtoehtoja, niin ulkomailta niitä vasta löytyykin – joskus kannattaa mennä merta edemmäs kalaan (tai risteilylle), vaikka vanha sananlasku väittäisi tästä asiasta mitä tahansa! Myös Dubain risteilyt voivat olla erinomainen ja mielenkiintoinen vaihtoehto, joka tarjoaa ripauksen luksusta!

Monet risteilyt tarjoavat sinulle tilaisuuden tutustua useaan maahan yhden risteilyn aikana, mikä voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat nähdä monta maata kerralla tai jos et osaa päättää useamman mielenkiintoisen kohteen välillä. Lue seuraavasta kappaleesta vinkkimme ulkomaan risteilyä silmällä pitäen.

Vinkkimme ulkomaan risteilyille

– Välimeren ja Karibianristeilyt ovat oivallisia vaihtoehtoja halutessasi tehdä irtioton arjesta meren aalloilla.

– Kaivatessasi luksusta ja erityisen upeita puitteita, harkitse Dubain risteilylle osallistumista. Dubai on kuuluisa siitä, että siellä pyritään tekemään kaikesta upeampaa kuin missään muualla. Tämä on luonut kaupungille ominaiset uskomattoman upeat puitteet, jotka ovat ehdottomasti tutustumisen arvoiset. On aika upeaa ajatella, että melko lyhyessä ajassa keskelle aavikkoa on noussut jotakin näin upeaa taivasta hipovine pilvenpiirtäjineen ja suurine palmunmuotoisine saarineen.

– Välimeri on jo itsessään uskomattoman kaunis minkä lisäksi sen laitamilta löytyy upeita kohteita, joihin pääset tutustumaan risteilylle osallistumisen myötä. Jo merellä on tarjolla upeita elämyksiä hyvinvarusteltujen laivojen tarjotessa loistavat puitteet lomalle, mutta maissa on kenties vieläkin mielenkiintoisempaa, koska maissa on mahdollista tutustua erilaisten maiden kulttuuriin. Välimeren alueen historialliset nähtävyydet, upea luonto, uudet makuelämykset, uiminen, auringonotto sekä mielenkiintoiseen kulttuuriperintöön tutustuminen ovat näiden risteilyiden parasta antia. Välimeren alueen ruokaa ei myöskään turhaan kutsuta maukkaaksi ja terveelliseksi ja maissa käytäessä kannattaakin maistella rohkeasti uusia makuja.

– Välimeren alueelle sijoittuvia risteilyjä on tarjolla useita erilaisia reittejä myöten. Reitit vaihtelevat muunmuassa matka-ajan sekä laivan kokoluokan mukaan. Kannattaa vertailla tarkkaan erilaisia vaihtoehtoja ja valita niistä itselle parhaiten sopiva. Yleensä risteilypakettiin sisältyy kaikki lennoista, mahdollisiin hotelliyöpymisiin ja varsinaiseen risteilyyn asti, mutta risteilypaketin sisältöön kannattaa tutustua huolellisesti ennen ostopäätöksen tekemistä sekä vertailla eri vaihtoehtojen hintalaatusuhdetta. Välimerellä risteilee sekä suuria että keskisuuria laivoja.

– Osa Välimeren risteilyistä on lapsiystävällisiä, mutta jos olet lähdössä Välimeren risteilylle lasten kanssa, kannattaa varmistaa etukäteen, että valitsemasi risteily on lapsiystävällinen. Varmista onko risteilyn aikana järjestetty myös lapsille soveltuvaa ohjelmaa ja millaiset hytit laivassa on. Varmista myös ovatko laivan ruoka-ajat joustavat ja soveltuvatko ne perheesi rytmiin. Ota etukäteen selvää millaisia palveluja laivalla on tarjolla ja ovatko ne perheellesi riittävät. Varmista myös sisältyykö valitsemaasi risteilyyn täysihoito.

– Välimeren risteilyillä on mahdollista vierailla esimerkiksi seuraavissa kohteissa: La Spezia, Barcelona, Marseille, Mallorca, Rooma, Napoli, Valencia, Palma, Palermo, Sardinia, Korfu, Santorini, Mykonos, Venetsia, Cannes, Dubrovnik, Ateena, Korfu, Korsika, Kusadasi, Montenegro, Argostoli, Sisilia, Gran Canaria sekä Malaga.

– Tukholman risteily on mukavan lyhyt irtiotto arjesta. Toisinaan risteilyjä löytyy erittäin edullisesti, jopa ilmaiseksi, minkä vuoksi juuri Tukholman risteily voikin olla erinomainen vaihtoehto, jos mielit matkalle, mutta lomabudjettisi on pieni. Tukholman risteily voi olla kiva vaihtoehto myös lapsille. Matka on juuri sopivan lyhyt ja paikan päältä löytyy kivoja kohteita lapsiperheille. Esimerkiksi Junibacken ja Vasa-museo ovat hyviä lapsiperheiden kohteita. Ruotsinlaivoilla on kivaa tekemistä myös lapsille.

– Tallinnan risteily on mukavan lyhyt irtiotto arjesta. Toisinaan Tallinnan risteilyjä löytyy erittäin edullisesti, jopa ilmaiseksi, minkä vuoksi juuri Tallinnan risteily voikin olla erinomainen vaihtoehto, jos mielit matkalle, mutta lomabudjettisi on pieni. Tallinnan risteily voi olla kiva vaihtoehto myös lapsille. Matka on juuri sopivan lyhyt ja paikan päältä löytyy kivoja kohteita lapsiperheille –esimerkiksi Tallinnan eläintarha sopii lapsiperheen lomakohteeksi.