Mitä tehdä Malagassa?

Malaga on yksi niistä kohteista, jotka ovat saavutettavissa Välimeren risteilyn kautta monen muun mielenkiintoisen ja houkuttelevan Välimeren kohteen joukossa. Malagaan ei ole pitkä lentomatka Suomesta, joten ei olekaan ihme, että Malaga lähialueineen on suomalaisten suosiossa. Malagan läheltä löytyy kaupunkeja, jotka ovat erityisen tunnettuja juuri siitä, että suomalaiset asettuvat näihin kaupunkeihin viettämään eläkepäiviään tai pakenevat talvea. Ja mikäpä Espanjassa olisi ollessa? Maa on yllättävän moderni ja sen ilmasto on ihanan lämmin! Malaga on juuri sopivan eksoottinen ja juuri sopivan moderni, että se on saavuttanut paikkansa suomalaisten sydämissä. Alueella näkyy vielä nykyäänkin kaupunkin arabiankielinen menneisyys ja esimerkiksi osa katukylteistä on kirjoitettu vielä nykyäänkin arabiaksi. Jos haluat esimerkiksi matkustaa laivalla Malagasta Oraniin, Algeriaan, on oikean sataman löytämistä helpottamassa arabiankielinen kyltti.

Malaga on muutoinkin mukavan historiallinen sekä monikulttuurinen matkakohde, jonka läheltä löytyy eräs Espanjan suosituimmista nähtävyyksistä – erittäin historiallinen kohde – Alhambra. Alhambra kertoo omaa tarinaansa Espanjan islamilaisesta ja arabiankielisestä menneisyydestä ja siellä vierailu on kuin mielenkiintoinen historianoppitunti. Mitä muuta Malagassa voi tehdä, nähdä ja kokea? Lue seuraavaan kappaleeseen kokoamamme vinkit Malaganlomaasi varten. Lomailu on rentouttavaa ja auttaa lataamaan akkuja hektistä arkea varten. Tästä syystä leppoisa ja mielenkiintoinen Malaga onkin oivallinen kohde rentouttavaa lomaa silmällä pitäen.

Vinkkimme Malagaan

– Malaga on erinomainen rantalomakohde. Kaupungin upeilla rannoilla voit uida, nauttia auringosta sekä harrastaa monia vesiurheilulajeja.

– Hyvä keino tutustua Malagan tärkeimpiin nähtävyyksiin on hypätä hevoskärryjen kyytiin. Tällaisia vanhanaikaisen näköisiä kärryjä kiertelee ympäri Malagaa ja kuljettaa turisteja katselemassa kaupungin nähtävyyksiä. Ajuri kertoo samalla nähtävyyksistä. Mikäpä voisikaan olla leppoisampi tapa tutustua tähän kauniiseen kaupunkiin? Edes porottavasta auringosta ei tarvitse huolehtia, koska kärryt on katettu.

– Malagan nähtävyyksiin voi tutustua myös modernin turistibussin kyydistä.

– Vieraile espanjalaisilla kirpputoreilla, joilta voit tehdä hyviä löytöjä. Kierrättäminen on järkevää ja Malagassa se on myös hauskaa!

– Vieraile paikallisilla toreilla ja maistele rohkeasti erilaisia makuja.

– Malagasta löytyy runsas valikoima majoitusvaihtoehtoja, mutta suosituimpina sesonkiaikoina kannattaa majoitus varata etukäteen. Erilaiset internetissä toimivat palvelut ovat näppäriä majoitusvaihtoehtoa valitessasi. Kannattaa tutustua muiden käyttäjien antamiin palautteisiin, jotka kertovat paljon siitä millaisesta majoitusvaihtoehdosta on kyse.

– Malagasta on hyvät kulkuyhteydet muualle Espanjaan hyvän junaverkoston ansiosta. Junat ovat moderneja, nopeita ja viihtyisiä. Junalla onkin näppärää vierailla myös muissa Espanjan mielenkiintoisissa kaupungeissa.

– Ota huomioon, että Espanjassa ei välttämättä osata englantia kovinkaan hyvin – osa espanjalaisista ei myöskään puhu englantia kovin mielellään. Perussanaston osaamisesta espanjaksi voikin olla yllättävän paljon hyötyä. Kokeile vaikkapa espanjan aloittelijan nettikurssia juuri ennen matkalle lähtöä, ellet ole ennen espanjaa opiskellut. Jos olet opiskellut kieltä jo aikaisemminkin, verestä kielitaitoasi juuri ennen matkaa.

– Alhambra, ikivanha alkujaan maurilainen, linnoitus on Espanjan suosituimpia nähtävyyksiä – eikä suotta. Tämä upea kohde sijaitsee melko lyhyen bussimatkan päässä Malagasta ja Alhambrassa vierailua kannattaakin ehdottomasti harkita Malaganloman aikana. Alhambra hurmaa upeilla seinäkirjoituksillaan ja ympäröivällä luonnollaan. Linnoituksessa vallitsee vielä nykyäänkin erikoinen tunnelma, joka henkii mennyttä aikaa. Tähän kohteeseen kannattaa ostaa liput etukäteen sekä harkita yksityisoppaan palvelujen käyttöä. Valmiiksi ostettujen lippujen ja oman oppaan avulla pääset ohi jonojen ja saat käynnistä kaiken irti. Asiantunteva opas osaa kertoa kohteesta sellaisia asioita, jotka menisivät helposti ohi kohteesen yksin tutustuvalta vierailijalta. Opaspalveluja on saatavana ainakin englanniksi, espanjaksi, saksaksi ja ranskaksi.

– Nauti Malaganlomasi aikana espanjalaisesta ruuasta ja kaupungin leppoisasta tunnelmasta – ota rennosti ja virittäydy lomatunnelmaan!